Način pripreme
1. Umutite žumanca sa šećerom, sipajte u njih pavlaku, stavite polomljenu mahunu vanile i zagrejte na slaboj vatri 5 minuta, ne dozvoljavajući da temperatura pređe 80 stepeni. Mešajte skoro neprestano.
2. Ostavite da se ohladi do 50 stepeni oko 15 minuta, a ako je mnogo toplo, može da oduzme malo više vremena.
3. Sklonite mahunu vanile, tako što nastružete semenke i stvite ih u smesu za sladoled.
4. Dodajte kiselo kremasto mleko i sok od limete.
Promešajte dok ne postane savršeno homogeno.
5. Stavite smesu u mašinu za sladoled, ako imate takvu. Možete da napunite i običnu posudu ili kutiju, koje se dobro zatvaraju. U tom slučaju ili često mešajte tokom zamrzavanja ili nako što je sladoled već gotov i stegao se, ubacite ga da se samelje u blenderu, da se razbiju mogući oformljeni kristali i da postane idealno kremast.
Vreme da se stegne i zamrzne zavisi od temperature vašeg zamrzivača, ali opšte rečeno, najbolje je da jogurt sladoled odstoji jednu noć.
Ovaj sladoled od pavlake neće se mnogo stvrdnuti čak i da provede dane u zamrzivaču, mekan je.
Mnogo svež i ukusan vanila jogurt sladoled!
Nek vam je slatko!