bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Jogurt Sladoled»Vanila jogurt sladoled

Vanila jogurt sladoled

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Vanila jogurt sladoled
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
15/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Vaš najbolji prijatelj tokom leta - domaći vanila jogurt sladoled"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 ml, tečna, slatka 35 % masnoće
  • žumanca - 8 komada
  • kiselo mleko - 300 g, punomasno
  • vanila - 1 mahuna
  • sok od limete - 20 ml
  • šećer - 250 g, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite žumanca sa šećerom, sipajte u njih pavlaku, stavite polomljenu mahunu vanile i zagrejte na slaboj vatri 5 minuta, ne dozvoljavajući da temperatura pređe 80 stepeni. Mešajte skoro neprestano.

2. Ostavite da se ohladi do 50 stepeni oko 15 minuta, a ako je mnogo toplo, može da oduzme malo više vremena.

3. Sklonite mahunu vanile, tako što nastružete semenke i stvite ih u smesu za sladoled.

4. Dodajte kiselo kremasto mleko i sok od limete.

Promešajte dok ne postane savršeno homogeno.

5. Stavite smesu u mašinu za sladoled, ako imate takvu. Možete da napunite i običnu posudu ili kutiju, koje se dobro zatvaraju. U tom slučaju ili često mešajte tokom zamrzavanja ili nako što je sladoled već gotov i stegao se, ubacite ga da se samelje u blenderu, da se razbiju mogući oformljeni kristali i da postane idealno kremast.

Vreme da se stegne i zamrzne zavisi od temperature vašeg zamrzivača, ali opšte rečeno, najbolje je da jogurt sladoled odstoji jednu noć.

Ovaj sladoled od pavlake neće se mnogo stvrdnuti čak i da provede dane u zamrzivaču, mekan je.

Mnogo svež i ukusan vanila jogurt sladoled!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: