Način pripreme
U šerpu stavite brašno, skrob i kakao i prvo dobro izmešajte.
Zatim polako ulijte 800 ml svežeg mleka i uz pomoć žice umutite jaja.
Ovako pripremljenu smesu stavite na laganu vatru uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne.
Dodajte 1/2 pakovanja kravljeg maslaca i mešajte da se istopi. Šećer dodajte po ukusu.
Gotov krem ostavite da se malo prohladi, jer je ovaj keks jako mekan i ne mora krem da bude vruć kao kod običnog keksa.
Očistite i naseckajte ananas na komade.
I počnite da sklapate keks tortu (prikazano je na slikama).
U tanjir za tortu stavite samo prsten od kalupa sa dnom koje se odvaja.
Premažite sa malo kreme i poređajte keks.
Red keksa, red krema. Posle drugog reda keksa stavite ananas. Završite kremom na vrhu.
Stavite u frižider da se stegne na 7-8 sati.
Skinite prsten i izmrvite nekoliko keksića i šećerne konfete da ukrasite keks tortu sa kakao kremom i ananasom.