Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kakao kremom i ananasom

Keks torta sa kakao kremom i ananasom

Tsvetomira IvanovaTsvetomira Ivanova
Početnik
18108
Keks torta sa kakao kremom i ananasom
Fotografije: Tsvetomira Ivanova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Kako da ne upadnemo u praznično raspoloženje - pogledajte samo ovu keks tortu"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 pakovanja, čajni
  • ananas - 1 komad, isečen na komade
  • šećerne konfete - za dekoraciju
  • za krem
  • brašno - 3 kašike
  • skrob - 3 kašike (sa ukusom banane)
  • kakao - 3 kašike
  • sveže mleko - 800 ml
  • kravlji maslac - 1/2 pakovanja
  • šećer - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite brašno, skrob i kakao i prvo dobro izmešajte.

Zatim polako ulijte 800 ml svežeg mleka i uz pomoć žice umutite jaja.

Ovako pripremljenu smesu stavite na laganu vatru uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne.

Dodajte 1/2 pakovanja kravljeg maslaca i mešajte da se istopi. Šećer dodajte po ukusu.

Gotov krem ostavite da se malo prohladi, jer je ovaj keks jako mekan i ne mora krem da bude vruć kao kod običnog keksa.

Očistite i naseckajte ananas na komade.

I počnite da sklapate keks tortu (prikazano je na slikama).

U tanjir za tortu stavite samo prsten od kalupa sa dnom koje se odvaja.

Premažite sa malo kreme i poređajte keks.

Red keksa, red krema. Posle drugog reda keksa stavite ananas. Završite kremom na vrhu.

Stavite u frižider da se stegne na 7-8 sati.

Skinite prsten i izmrvite nekoliko keksića i šećerne konfete da ukrasite keks tortu sa kakao kremom i ananasom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: