Način pripreme
Posuda za pečenje - 25cm /17 cm (unutršanje razmere)
Prvo spremamo kakao krem, gnječeći fino viljuškom banane u posudu i dodajemo kakao, rogač, braon kristal šećer, kikiriki puter, sirova zrna kakaa (na sitne pačriće) i mešamo u homogenu smesu. U odvojenoj posudi mešamo kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu.
Poređamo u prvi red keks u posudu za pečenje, pri čemu svaki potapamo na kratko u vodu.
Podelimo kakao krem na pola i jednu polovinu raspoređujemo preko reda.
Ponovo poređamo keks, potopljen u vodu na kratko. Nanosimo i drugu polovinu krema i poklapamo trećim redom kakao keksa.
Odozgo završavamo glazurom od pavlake i posipamo kakaom (pomoću cediljke ili malog sita), kakao zrnima (na sitne parčiće), sa malo braon šećera i celim bademima.
Ostavljamo keks tortu da odstoji nekoliko sati i gotova je!
Sečemo na kvadratne parčiće i serviramo po želji ohlađenu!
Fantastična kakao keks torta sa pavlakom i bademima - bogata i neverovatno ukusna!
Omiljena deci i odraslima!
Sjajnog ukusa!