Pepermint makaronsi

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
10912938048
Pepermint makaronsi
Fotografije: Anonymous
1 / 5
24/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedan od brendova poslastičarske umetnosti su makaronsi i sve njihove varijacije"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 120 g
  • slatka pavlaka - 120 g
  • šećer u prahu - 350 g
  • bademovo brašno - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 50 g
  • belanca - 3 kom.
  • ekstrakt peperminta - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Crnoj čokoladi dodati slatku pavlaku, staviti u mikrotalasnu na 30s, izvaditi i promešati. Ponavljati postupak dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

U blender usuti šećer u prahu, dodati bademovo brašno i so (1/2 kašičice) i dobro samleti. Prosejati u dublju posudu.

3 belanca (na sobnoj temperaturi) staviti u posudu za mućenje i dodati pola kašičice soli pa dobro umutiti. Dodavati postepeno šećer i umutiti čvrst šam. Dodati mu brašno i polako lopaticom mešati da se napravi glatko testo.

Dodati ekstrakt peperminta i dobro ga umešati u testo.

Četkicom (ili na neki drugi način) napraviti dve crte crvene jestive boje unutar poslastičarske kese (pogledati sliku) pa tek onda usuti testo u kesu.

Na pek papiru (u plehu) praviti kolačiće. Ostaviti da odstoji 30 min.

Peći 20 minuta na 180 stepeni C.

Spajati makaronse sa ohlađenim filom od čokolade.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: