Način pripreme
Crnoj čokoladi dodati slatku pavlaku, staviti u mikrotalasnu na 30s, izvaditi i promešati. Ponavljati postupak dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
U blender usuti šećer u prahu, dodati bademovo brašno i so (1/2 kašičice) i dobro samleti. Prosejati u dublju posudu.
3 belanca (na sobnoj temperaturi) staviti u posudu za mućenje i dodati pola kašičice soli pa dobro umutiti. Dodavati postepeno šećer i umutiti čvrst šam. Dodati mu brašno i polako lopaticom mešati da se napravi glatko testo.
Dodati ekstrakt peperminta i dobro ga umešati u testo.
Četkicom (ili na neki drugi način) napraviti dve crte crvene jestive boje unutar poslastičarske kese (pogledati sliku) pa tek onda usuti testo u kesu.
Na pek papiru (u plehu) praviti kolačiće. Ostaviti da odstoji 30 min.
Peći 20 minuta na 180 stepeni C.
Spajati makaronse sa ohlađenim filom od čokolade.
Prijatno!