Pikantni indonežanski pileći ražnjići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
08/01/2020
"Ražnjići svih država ujedinite se sa velikom kriglom piva !"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 450 g
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • korijander - 1 kašika, u prahu
  • kumin - 1 kašika
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • kokosovo mleko - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte dobro pileće grudi i isecite ih na lente veličine oko 2, 5 cm. Stavite ih u posudu i začinite ih sokom od limuna.

Pomešajte so, beli luk, sve začine i kokosovo mleko i prelijte meso. Ostavite piletinu da se marinira u frižideru bar jedan sat.

Izvadite piletinu iz marinade i nanižite je na ražnjiće. Ispecite ga na grilu oko 10-12 minuta dok piletina ne dobije prijatnu zlatastu boju. Servirajte ražnjiće sa malo limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar