Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pikantni indonežanski pileći ražnjići

Pikantni indonežanski pileći ražnjići

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pikantni indonežanski pileći ražnjići2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Ražnjići svih država ujedinite se sa velikom kriglom piva !"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 450 g
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • korijander - 1 kašika, u prahu
  • kumin - 1 kašika
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • kokosovo mleko - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte dobro pileće grudi i isecite ih na lente veličine oko 2, 5 cm. Stavite ih u posudu i začinite ih sokom od limuna.

Pomešajte so, beli luk, sve začine i kokosovo mleko i prelijte meso. Ostavite piletinu da se marinira u frižideru bar jedan sat.

Izvadite piletinu iz marinade i nanižite je na ražnjiće. Ispecite ga na grilu oko 10-12 minuta dok piletina ne dobije prijatnu zlatastu boju. Servirajte ražnjiće sa malo limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: