Krompir sa mocarelom i mladim lukom

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
31/12/2019
"U tri reči - ukusno, aromatično, jednostavno "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • mocarela - 200 g
  • čedar sir - 150 g
  • mladi crni luk - 200 g
  • slanina - 200 g
  • kisela pavlaka - 300 ml
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, pa ga iseckati na kocke. Polovinu poređati po dnu keramičke posude. Posoliti i pobiberiti.

Crni luk sitno naseckati.

Slaninu kratko propržiti, pa krupno naseckati. Polovinu poređati preko krompira. Pa onda pola crnog luka i pola kisele pavlake.

Narendati mocarelu i polovinu posuti, pa isto uraditi i sa čedar sirom.

Ceo postupak ponoviti još jednom.

Peći 25 minuta na 180 stepeni C.

Po vrhu posuti naseckanim crnim lukom.

Služiti toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar