Način pripreme
Priprema kore: Mikserom umutiti omekšali maslac sa šećerom u prahu i vanilin šeçerom. Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutiti. Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima.
Zasebno, mikserom umutiti belanca, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi i ne sjedini sa belancima. U smesu od čokolade naizmenično dodavati smesu od belanaca i šećera i brašno.
Promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu izručiti u uljem podmazan i brašnom posut kalup (prečnika 24 cm).
Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim da prvih deset minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prst-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).
Gotovu koru izvaditi iz rerne, okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.Oštrim nožem prepoloviti koru.
Marmeladu zagrejati, pa je procediti.
Na tacnu za tortu staviti koru, premazati je marmeladom, pa preklopiti drugom korom. Okolo premazati marmeladom (ne mazati gornji deo marmeladom, već samo okolo).
Priprema glazure: Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje. Mešati dok se čokolada ne rastopi.
Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu, staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi. Dodati kiselu pavlaku, izmešati, pa smesu dodati u posudu sa čokoladom. Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Tortu odmah premazati glazurom - pustiti da glazura pada sa svih strana.
Ostaviti da se glazura stegne.
Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.