Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Prebranac na moj način

Prebranac na moj način

VecaVeca
Šef kuhinje
7123982k3329
Prebranac na moj način
Fotografije: Veca
1 / 3
17/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Nemate ideju za ukusan posni ručak? Evo je!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 3 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • voda - po potrebi
  • suvi začin - po ukusu
  • slatka začinska paprika - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • list lovora - po potrebi
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • beli pasulj - 700 g
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprati pasulj i staviti u lonac u kome će se kuvati, pa ostaviti da prenoći.

Sutradan lonac staviti na vatru i kada provri ocediti vodu, pa naliti svežom vodom i vratiti lonac na vatru.

Pasulj kuvati na umerenoj vatri vodeći računa da se ne raskuva.

Crni luk i praziluk sitno iseckati i prodinstati na zagrejanom ulju. Dodati rendanu šargarepu, pa i nju kratko prodinstati.

Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati pasulj oceđen od vode u kojoj se kuvao, ali malo vode sačuvati, pošto će trebati za nalivanje pasulja pre pečenja.

Pasulj pobiberiti i posoliti po ukusu, dodati sitno seckan beli luk, umešati slatku začinsku papriku, suvi začin i izmešati.

Preručiti u posudu u kojoj će se pasulj peći. Preko pasulja poređati lovorov list, pa sipati vodu koju ste odvojili kada ste cedili pasulj nakon kuvanja.

Pasulj peći 50 minuta na 180 stepeni.

Prebranac izvaditi iz rerne i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršen prebranac
11.08.2022 22:27