Način pripreme
U dubljoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa dodajte hladan maslac iseckan na kocke i umešajte ga u testo. Postepeno dodavajte 50 ml hladne vode i umesite koru za pitu. Najbolje je umesiti ga mikserom.
Oblikujte koru u okruglom kalupu i dno kore izbockajte viljuškom.
Jabuke oljuštite, prepolovite i iseckajte na tanke listove.
Pomešajte šećer, smeđi šećer, cimet i muskatni oraščić, pa pomešajte dobro sa jabukama. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Jabuke ocedite (tečnost sačuvajte) i slažite listove jabuka jedne do druge (ravne ivice listova su okrenute na dole) u koru idući od ivica ka sredini, tako da oblikujete ružu.
Poklopite alu folijom i pecite 30 minuta na 190 stepeni C, a potom još 10 minuta, ali bez folije.
Sačuvanu tečnost skuvajte sa slatkom pavlakom u karamel, pa pospite po vreloj piti.
Ostaviti da se ohladi, pa seći na kriške.