Način pripreme
Operite, oljuštite i narendajte jabuke. U posudu stavite sveže mleko, šećer i griz.
Sačekajte da provri i smanjite ringlu. Kuvajte oko 15 minuta ili dok se krem ne zgusne. Stavite maslac i vanilu. Promešajte i sačuvajte dok se potpuno ohlade.
Uzmite jednu koru. Pospite sa malo ulja i stavite drugu koru. Ponovo pospite uljem. Savite od krema po jednu dužinu i narendane jabuke.
Pospite jednom kašikom braon šećera i uvijte koru za pitu u rolnu. Stavite u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Uradite na isti način i sa preostalim korama.
Pecite raskošnu slatku pitu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Izvadite pitu sa jabukama, ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu.
Servirajte pitu sa jabukama i kremom u odgovarajućim tanjirima.