Posna slana torta

CECA 87CECA 87
Početnik
1
04/01/2020
"Najbolji je onaj ručak sa dve torte - slanom za predjelo i slatkom za desert "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Staviti 800 ml vode na šporet da provri, u preostalih 200 ml razmutiti gustin. Kada voda provri sipati razmućeni gustin i kuvati dok se ne zgusne kao puding. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi umutiti sa margarinom i majonezom. Podeliti fil na tri dela.

U prvi deo dodati ajvar, u drugi mleveni kikiriki, a u treći rendani kačkavalj i sitno sečene kisele krastvčiće.

Slagati tortu na sledeći način: Kora - fil sa kikirikijem - kora - fil sa ajvarom - kora- fil sa kačkavaljom i tako redom, dok se ne potroši sav materijal.

Poslednju koru premazati filom sa kikirikijem i narendati preko kačkavalj.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar