Posna slana torta

CECA 87CECA 87
Početnik
1
Posna slana torta1 / 2
04/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Najbolji je onaj ručak sa dve torte - slanom za predjelo i slatkom za desert"

Potrebni sastojci

  • rozen kore - 1 pakovanje, slane
  • voda - 1 l
  • gustin - 12 kašika
  • margarin - 250 g
  • majonez - 200 ml
  • kikiriki - 100 g, mleveni
  • ajvar - 3 kašike
  • kačkavalj - 200 g
  • kiseli krastvčići - 5 - 6 - kom.
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti 800 ml vode na šporet da provri, u preostalih 200 ml razmutiti gustin. Kada voda provri sipati razmućeni gustin i kuvati dok se ne zgusne kao puding. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi umutiti sa margarinom i majonezom. Podeliti fil na tri dela.

U prvi deo dodati ajvar, u drugi mleveni kikiriki, a u treći rendani kačkavalj i sitno sečene kisele krastvčiće.

Slagati tortu na sledeći način: Kora - fil sa kikirikijem - kora - fil sa ajvarom - kora- fil sa kačkavaljom i tako redom, dok se ne potroši sav materijal.

Poslednju koru premazati filom sa kikirikijem i narendati preko kačkavalj.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: