Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Puding»Puding sa jagodama i hlebom

Puding sa jagodama i hlebom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Puding sa jagodama i hlebom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Slatko, sveže, podseća na leto..."

Potrebni sastojci

  • hleb - 10 kriški
  • jagode - 375 g, sveže ili zamrznute
  • krem sir - 240 g
  • šećer - 130 g
  • jaja - 2 kom.
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • mleko - 240 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je lep način da se iskoristi bajat hleb. Kriške hleba preseći na pola, pa polovinu njih poređati na dno kalupa (prečnika 22 cm, sa pokretnim stranicama) koji je obložen pek papirom.

Preko poređati polovinu jagoda presečenih na pola (valja probati i sa drugim voćem).

Zatim opet sloj hleba i sad ostatak jagoda staviti na sredinu - neka budu cele.

Krem sir umutiti sa šećerom, jajima i ekstraktom vanile, na kraju dodati i mleko.

Sjediniti i presuti preko svega u kalupu.

Peći 35 minuta na 180 stepeni C.

Posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: