Način pripreme
Prvo pripremamo ovseno mleko tako što za taj cilj natopimo supene kašike finih ovsenih pahuljica u filtriranu vodu - 1 šoljica na 15-20 minuta.
Nakon određenog vremena smesu sipamo u mali bokal nutribuleta i blendamo otprilike pola minute, uz pauze.
Procedimo ovseno mleko i vraćamo u bokal uređaja. Dodajemo 1-2 jagode i ponovo blendamo dok se ne dobije nežno roze mleko sa penom.
U njega dodajemo 3 supene kašike čije i 3 supene kašike domaćeg meda od maslačka. Promešamo sastojke i ostavljamo čiju da upije mleko na hladnom mestu na 1-2 sata.
Kada se mekani puding od jagoda zgusti, vreme je da izgradimo čašu. Sipamo otprilike 3 supene kašike na dno, nakon toga po staklu ređamo 4-5 jagoda (koliko stane na obod posude), isečene na dva dela po dužini.
Popunimo čašu ostalom mlečnom čijom i odozgo ukrašavamo stručkom mente i jagodama.
Bajkovito lep zdrav desert - puding sa čijom i jagodama.
Svež dijetalan doručak za jedno majsko jutro!
Neverovatno ukusno!