Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač sa kiselim mlekom i trešnjama

Čokoladni kolač sa kiselim mlekom i trešnjama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Čokoladni kolač sa kiselim mlekom i trešnjama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Čokladni kolač sa trešnjama - idealan za ljude koji ne vole mnogo slatke deserte, a i uvek možete da dodate još šećera dok ne postignete željeni ukus"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • kiselo mleko - 125 g
  • ulje - 150 ml suncokretovo
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 3 kašike
  • crna čokolada - 100 g
  • trešnje - 200 g, bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

U ovom receptu trešnje mogu da budu zamrznute ili trešnje iz džema. U posudu pomešajte brašno, šećr, prašak za pecivo i kakao. Zamesite dobro suve sastojke.

U drugoj posudi umutite blago jaja kuhinjskom žicom, sipajte ulje i dodajte kiselo mleko. U tečnu smesu u porcijama dodajte suvu, mešajući kašikom.

Stavite krupno narendanu čokoladu. Postavite kvadratnu posudu za pečenje 28cx28 cm, ako koristite okruglu 26 cm, sa papirom za pečenje.

Sipajte smesu, zaravnajte. Odozgo poređajte trešnje blago ih pristiskajuću da potonu do polovine. Ispecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Nemojte ga prepeći da ne ostane suv. Obično su kolači sa uljem vlažne i sočne konzistencije, ali ovde ima i kakaa i čokolada, koji dodatno isušuju smesu.

Gotov kolač sa kiselim mlekom i trešnjama ohladite na rešetki. Pospite šećerom u prahu i isecite na kvadrate.

Beleška: Kolač nije sladak! Ako volite slađe kolače možete da povećate šećer duplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: