Pileća supa Zimsko veče

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
16/01/2020
"Ko ne zna, da je najbolji način da se zagreješ po hladnom vremenu pomoću ukusne pileće supice "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kg ili 1 1/2 kg
  • povrće - za začinjavanje bujona
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • luk - 1/2 glavice
  • morska so - 1/2 kašičice
  • Povrće za supu
  • šargarepa - 200 g, sveža (približno 4 srednje)
  • krompir - 100 g (ili jedan krompir)
  • celer - 150 g (ili dva struka)
  • limunov timijan - 2 grančice
  • peršun - 2 kašike
  • tortelini - 80 - 100 g sveži (mocarela i paradajz ili spanać i rikota i dr.)
  • luk - 1/2 glavice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj lagani recept za pileću supicu je jedna zdrava opcija tokom hladnih zimskih večeri sa aromatičnim bujonom i mnogo je umirujuća tokom prehlade! Tortelini u pilećem bujonu delikatnog ukusa takođe su tipično jelo tokom božićnih praznika.

Pripremite bujon. Operite pile, podelite na pola, očistite povrće i isecite ga na krupne parčiće. Stavite kako povrće tako i pile u ekspres lonac, pokrijte ga vodom (oko 3 litra) dodajte sve arome i so.

Zatvorite poklopac, stavite na vatru i kuvajte oko 30 minuta nakon što ekspre lonac počne da pišti. Ako koristite normalnu šerpu pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka dok povrće ne omekša.

Kada se pile skuva, izvadite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Procedite bujon. Izvadite kosti, hrskavice i kožu pileta. Možete da koristite samo belo meso za supu, a drugo meso za drugo jelo, po vašem ukusu.

Isecite povrće na sitno za pileću supu i sipajte u bujon. Stavite strukove limunovog timijana da se kuvaju sa povrćem da bude vremena da otpuste eterična ulja. Dodajte vodu u bujon ako je isparila tokom kuvanja pileta.

Dodajte u vrući bujon torteline sa nadevom po vašem izboru. Pospite sušenom čili paprikom. Kuvajte pileću supu maksimum 10 minuta, ne više.

Servirajte vruću sušu sa kriškama limuna i sokom od limuna, posutu maslinovim uljem i peršunom ili listićima majčine dušice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar