Način pripreme
Očistite i isecite povrće - krompir i šargarepu isecite na sitnije komade, a celer - na krupne kriške. Uzmite šerpu i stavite sve sastojke za supu, bez mesa i fide, sipajte 3 litre vode i stavite na vatru. Ugrejte i ostavite da provri, nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte povrće 10 minuta.
Isecite pileće meso na komadiće, skinite šerpu sa vatre i rešetkastom kašikom pažljivo izvadite povrće. Izvadite celer i zrna bibera. Procedite bujon i vratite ga u šerpu, ponovo stavite na vatru, stavite ivice mesa u bujon i stavite povrće.
Ostavite da provri i kuvajte još 15 minuta, stavite fidu i nakon 5 minuta dodajte zapršku, napravite je od umućenih jaja sa kiselim mlekom.
Pažljivo sipajte malo od bujona tako da se poravnaju temperature i tek onda pažljivo sipajte zapršku uz neprestano mešanje. Isključite ringlu, stavie malo maslaca u supu i servirajte je toplu.