bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća supa Zimsko veče

Pileća supa Zimsko veče

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Pileća supa Zimsko veče
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 3
16/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
"Ko ne zna, da je najbolji način da se zagreješ po hladnom vremenu pomoću ukusne pileće supice"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kg ili 1 1/2 kg
  • povrće - za začinjavanje bujona
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • luk - 1/2 glavice
  • morska so - 1/2 kašičice
  • Povrće za supu
  • šargarepa - 200 g, sveža (približno 4 srednje)
  • krompir - 100 g (ili jedan krompir)
  • celer - 150 g (ili dva struka)
  • limunov timijan - 2 grančice
  • peršun - 2 kašike
  • tortelini - 80 - 100 g sveži (mocarela i paradajz ili spanać i rikota i dr.)
  • luk - 1/2 glavice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj lagani recept za pileću supicu je jedna zdrava opcija tokom hladnih zimskih večeri sa aromatičnim bujonom i mnogo je umirujuća tokom prehlade! Tortelini u pilećem bujonu delikatnog ukusa takođe su tipično jelo tokom božićnih praznika.

Pripremite bujon. Operite pile, podelite na pola, očistite povrće i isecite ga na krupne parčiće. Stavite kako povrće tako i pile u ekspres lonac, pokrijte ga vodom (oko 3 litra) dodajte sve arome i so.

Zatvorite poklopac, stavite na vatru i kuvajte oko 30 minuta nakon što ekspre lonac počne da pišti. Ako koristite normalnu šerpu pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka dok povrće ne omekša.

Kada se pile skuva, izvadite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Procedite bujon. Izvadite kosti, hrskavice i kožu pileta. Možete da koristite samo belo meso za supu, a drugo meso za drugo jelo, po vašem ukusu.

Isecite povrće na sitno za pileću supu i sipajte u bujon. Stavite strukove limunovog timijana da se kuvaju sa povrćem da bude vremena da otpuste eterična ulja. Dodajte vodu u bujon ako je isparila tokom kuvanja pileta.

Dodajte u vrući bujon torteline sa nadevom po vašem izboru. Pospite sušenom čili paprikom. Kuvajte pileću supu maksimum 10 minuta, ne više.

Servirajte vruću sušu sa kriškama limuna i sokom od limuna, posutu maslinovim uljem i peršunom ili listićima majčine dušice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: