Način pripreme
Ovaj lagani recept za pileću supicu je jedna zdrava opcija tokom hladnih zimskih večeri sa aromatičnim bujonom i mnogo je umirujuća tokom prehlade! Tortelini u pilećem bujonu delikatnog ukusa takođe su tipično jelo tokom božićnih praznika.
Pripremite bujon. Operite pile, podelite na pola, očistite povrće i isecite ga na krupne parčiće. Stavite kako povrće tako i pile u ekspres lonac, pokrijte ga vodom (oko 3 litra) dodajte sve arome i so.
Zatvorite poklopac, stavite na vatru i kuvajte oko 30 minuta nakon što ekspre lonac počne da pišti. Ako koristite normalnu šerpu pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka dok povrće ne omekša.
Kada se pile skuva, izvadite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Procedite bujon. Izvadite kosti, hrskavice i kožu pileta. Možete da koristite samo belo meso za supu, a drugo meso za drugo jelo, po vašem ukusu.
Isecite povrće na sitno za pileću supu i sipajte u bujon. Stavite strukove limunovog timijana da se kuvaju sa povrćem da bude vremena da otpuste eterična ulja. Dodajte vodu u bujon ako je isparila tokom kuvanja pileta.
Dodajte u vrući bujon torteline sa nadevom po vašem izboru. Pospite sušenom čili paprikom. Kuvajte pileću supu maksimum 10 minuta, ne više.
Servirajte vruću sušu sa kriškama limuna i sokom od limuna, posutu maslinovim uljem i peršunom ili listićima majčine dušice.