Način pripreme
Namazi su ceo jedan svet različitih kombinacija u ukusa, koje možemo da namažemo na krišku ili kreker i da jedemo kao meze uz dobro piće.
Jedno od omiljenih je ovo sa pečurkama.
Osim što je mnogo ukusno, ono se brzo sprema, korisno je i ne iziskuje termičku obradu.
Beli luk se istuca u avanu pri čemu mu se dodaje sok od limuna i začini koje ste odabrali. Ja stavljam malo majčine dušice i sušene listove korijandera, ali vi možda preferirate drugu kombinaciju.
U blenderu se samelju pečurke, prethodno oljuštene, da ih ne bi ljuštili i napunili nepotrebno vodom, što bi razvodinilo predjelo.
Dobijena pasta od pečuraka nije neophodno da bude super fina. Pomešajte je sa krem sirom ili gustim majonezom, dodajte beli luk sa sokom od limuna i začine i posolite po ukusu,
Možete da dodatno začinite namaz sa pečurkama sa još malo soka od limuna, ali da konzistencija ne postane tečna, balansirajte po želji sa korom limuna - fino narendan samo žuti deo citrusa.
Servirajte ukusni omiljeni namaz sa prepečenim kriškama, krekerima ili čipsom i grickalicama po vašem izboru.
Prijatno!
Komentari