Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca, nakon toga belanca umutite na sneg sa 1/2 šolje šećera.
Žumanca umutite sa preostalim šećerom. U umućena žumanca dodajte ulje, vodu, brašno, u koje ste dodali prašak za pecivo i na kraju umućena žumanca.
Nakon što dobro umutite sve sastojke, dodajte ušećerene korice od pomorandže i sipajte smesu od keksa u namazan kalup.
Ostavite malo smese i u nju dodajte kakao i promešajte. Uz pomoć kašike sipajte kakao smesu preko druge smese.
Tako će kolač biti šaren i autentičan.
Pecite u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube da li je mramorni kolač gotov.
Nakon što se ispeče kolač sa koricama pomornadže, izvadite ga iz kalupa, okrenite i kad se ohladi pospite odozgo kokosovim brašnom i rendanom korom od pomorandže.