Način pripreme
Počnite sa sirupom - u šerpu sipajte vodu i dodajte šećer, stavite na vatru i nakon što provri kuvajte 5 minuta. Skinite sirup sa vatre i ostavite da se ohladi.
U posudu sipajte pivo i dodajte šećer i vanilu, promešajte i u etapama dodajte prethodno pomešano prosejano brašno i prašak za pecivo, zamesite meko testo koje se ne lepi po rukama.
Od testa oblikujte loptice veličine oraha. Svaku lopticu otvorite i dodajte malo od marmelade i parče oraha, zatvorite i ponovo oblikujte loptu.
Poređajte loptice u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge i pecite u prehodno ugrejanoj rerni n180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Tople kolačiće sa pivom u etapama i uz pomoć rešetskate kašike potapajte na trenutak u sirup (koliko da se pokvase svuda) i izvadite ih.
Uvalajte prelivene kolače jedan po jedan u mlevene orahe ili kokosovo brašno i poređajte na poslužavnik.
Veoma ukusni i mekani praznični kolačići sa pivom!