Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Torta od oraha sa čokoladnim kremom i brusnicama

Torta od oraha sa čokoladnim kremom i brusnicama

Torta od oraha sa čokoladnim kremom i brusnicama
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
18
"Najlepši pogled koij možete zamisliti - ova torta sa orasima i brusnicama da vas čeka na stolu kad se vratite kući"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • bundeva - 900 g, pečena
  • med - 300 g
  • kakao - 120 - 140 g (u zavisnosti koliko želite da krem bude taman)
  • kokosov maslac - 3 supene kašike
  • kokosovo brašno - 45 g
  • za kore
  • brašno od spelte - 480 g, integralno
  • so - 1 kašičica
  • orasi - 130 g, mleveni
  • kokosov šećer - 300 g
  • soda bikarbona - 2 supene kašike
  • sok od limete - od 1 ili sok od pola limuna
  • vanila
  • mleko od spelte - 540 ml
  • maslinovo ulje - 130 ml
  • za kore
  • brašno od spelte - 490 g, integralno
  • orasi - 130 g, mleveni
  • kokosov šećer - 300 g
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • sok od limete - od 1 ili 1/2 limuna
  • vanila
  • mleko od spelte - 540 ml
  • maslinovo ulje - 130 ml
  • za ukras
  • brusnice - 3/4 šolje, zamrznute
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladni krem:

Stavite toplu pečenu bundevu u duboku posudu i dodajte sve ostale sastojke. Pasirajte dok ne dobijete gladak krem od bundeve.

Stavite ga u frižider da se ohladi i zgusne dok pravite kore. Imajte u vidu da gustina može da varira u zavisnosti od bundeve i može biti potrebno da dodate još malo kokosovog brašna i maslaca sa se više zgusne.

Kore:

U duboku posudu stavite sve sastojke u redosledu kako su napisani (sok od limete sipajte preko sode) i uz pomoć žice mutite tako da sve dobro promešate.

Rasporedite smesu na 3 jednaka dela u okrugle kalupe prčenika 22 cm i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta ili dok čačkalica za zube ne izađe suva.

Ostavite da se potpuno ohladi.

Sastavljanje torte:

Izvadite krem iz frižidera i podelite na 3 jednaka dela.

Stavite jednu hladnu koru na poslužavnik za tortu ili odgovarajući tanjir i namažite ravnomerno trećinom krema.

Odozgo stavite drugu koru i rasporedite drugi deo krema, posle treći i poslednji deo krema za vašu tortu od oraha.

Ukrasite posnu tortu zamrznutim brusnicama ili drugim šumskim voćem po izboru.

Čuvajte tortu sa orasima sa čokoladnim kremom i brusnicama u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: