Način pripreme
Stavite toplu pečenu bundevu u duboku posudu i dodajte sve ostale sastojke. Pasirajte dok ne dobijete gladak krem od bundeve.
Stavite ga u frižider da se ohladi i zgusne dok pravite kore. Imajte u vidu da gustina može da varira u zavisnosti od bundeve i može biti potrebno da dodate još malo kokosovog brašna i maslaca sa se više zgusne.
Kore:
U duboku posudu stavite sve sastojke u redosledu kako su napisani (sok od limete sipajte preko sode) i uz pomoć žice mutite tako da sve dobro promešate.
Rasporedite smesu na 3 jednaka dela u okrugle kalupe prčenika 22 cm i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta ili dok čačkalica za zube ne izađe suva.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Sastavljanje torte:
Izvadite krem iz frižidera i podelite na 3 jednaka dela.
Stavite jednu hladnu koru na poslužavnik za tortu ili odgovarajući tanjir i namažite ravnomerno trećinom krema.
Odozgo stavite drugu koru i rasporedite drugi deo krema, posle treći i poslednji deo krema za vašu tortu od oraha.
Ukrasite posnu tortu zamrznutim brusnicama ili drugim šumskim voćem po izboru.
Čuvajte tortu sa orasima sa čokoladnim kremom i brusnicama u frižideru.