Način pripreme
Jagnjeći but se opere, očisti se, sklanja se duga kost, tako da ostane samo ono ispod mesa.
Stavlja se u odgovarajuću posudu za pečenje, tako da sve stane, da ne izlazi iz nje, natrlja se solju i alevom paprikom sa svih strana, sipa se vino, poređaju se začini odozgo i sa strane i ostavlja se na hladnom nekoliko sati pokriveno streč folijom.
Sklanja se folija, sipaju se 3 šolje vode, odozgo se stavljaju parčići maslaca, posuda za pečenje se uvija aluminijumskom folijom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat vremena.
Nakon toga temperatura se smanjuje na 160 i jagnjetina se peče još oko dva sata, pri čemu se s vremena na vreme meso preliva sokom sa dna.
Na kraju se sklanja aluminujumska folija i pečeni jagnjeći but se dopeče na gornjem grejaču da uhvati koricu.
Servirajte jagnjeći but sa biljkama sa garnirungom po izboru.