Način pripreme
Uverite se da je sva masnoća odstranjena s spoljašnje strane buta. Nakon toga ga stavite u željenu posudu za pečenje.
Pomešajte bademe, luk, beli luk, đumbir, ljute paprike i 3 kašike kiselog mleka u multipraktiku i pasirajte dok ne dobijete pastu. Sipajte ostatak kiselog mleka u posudu i umutite viljuškom dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte pastu iz multipraktika, kumin, korijander, ljutu alevu papriku, so i garam masalu. Dobro promešajte.
Stavite deo te paste u nekoliko prethodno napravljenih otvora u mesu. Budite velikodušni. Razmažite pastu s donje strane buta, nakon toga oštrim nožem napravite otvore i po njegovoj površini i prstom nagurajte pastu unutra. Okrenite but i ponovite istu proceduru i s druge strane. Sipajte ostatak paste preko i oko mesa. Pokrijte posudu za pečenje folijom i ostavite da odstoji u frižideru 24 sata.
Nakon što prođe 24 sata, izvadite posudu iz frižidera i ostavite meso da dobije sobnu temparaturu. Sklonite foliju.
Zagrejte ulje u malom tiganju na umerenu temperaturu. Kad se zgreje dodajte karanfilić, cimet, kardamon i biber. Kad se karanfilić naduje (to će biti za samo nekoliko sekundi) sipajte vrelo ulje sa začinima preko mesa.
Zagrejte rernu do 200 stepeni. Ponovo pokrijte posudu folijom. Pecite oko sat i 30 minuta. Nakon toga sklonite foliju i pecite još 45 minuta. Polivajte 3-4 puta sosom. Pospite suvo grožđe i bademe preko mesa i pecite još 5-6 minuta. Izvadite posudu iz rerne i ostavite je da odstoji 15 minuta.
Izvadite meso iz posude i stavite ga na topao poslužavnik. Kašikom skinite masnoću s površine sosa. Dok koristite rupičastu kašiku izvadite parčiće začina. Sipajte pročišćen sos preko mesa. Jelo može da se servira s krompirićima, koji se zapeku u sosu nakon vađenja mesa.