Jagnjeći but sa nanom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Jagnjeći but sa nanom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Upamtite - nana je za jagnjeći but kao limun za ribu"

Potrebni sastojci

  • jagneće meso - 2 kg, but
  • so
  • biber - 1 kašičica, skoro puna
  • aleva paprike - 1 kašičica
  • nana - 1 šaka, sveža
  • maslac - 70 g
  • voda - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite but. Sa svih strana utrljajte so, biber i alevu papriku. Stavite ga u pleh za pečenje.

Na sitno naseckajte listove nane i njima pospite meso. Ostavite da odstoji pola sata, kako bi primilo aromu.

Pre nego što but postavimo u rernu, preko njega stavite komade maslaca i sa strane ulijte vodu u pleh.

Pecite 1 sat na 180 stepeni, nakon toga okrenite but i pecite još sat i po, Povremeno prelivajte but sosom iz pleha.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: