Način pripreme
Za ćufte: U dublju posudu sipati kesica začina za ćufte, preliti sa 200 ml mlake vode, promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim dodati mleveno meso i sjediniti smesu. Uzimati po malo smese i oblikovati ćufte.
Poređati ih u tepsiju u koju ste sipali malo vruće vode. Svaku ćuftu premazati uljem. Prekriti alu-folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Nakon toga, skloniti foliju i peći dok ćufte ne poprime lepu, zlatnu boju. Tokom pečenja ih okretati, kako bi obe strane lepo porumenele.
Pečene ćufte izvaditi iz tepsije, a preostalu tečnost preručiti u tiganj, staviti na vatru. U masnoću dodati brašno, kratko propržiti. Umešati pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, posoliti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.
Ćufte servirati na tanjir, preliti ih vrućim sosom, posuti mirođijom i poslužiti.
Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru.
Prijatno.