Sarme u belom sosu

17/03/2017
"Posotoje sarme, potoje i ukusne sarme, ali najukusnije sarme na svetu obavezno moraju biti servirane sa belim sosom "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano687
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i praziluk (ako želite i šargarepu) sitno se iseku i dinstaju u masti. Nakon toga se dodaje mleveno meso i meša se dok se ne razdvoji i zapži. Nakon toga se dodaje opran i oceđen pirinač i sitno iseckan paradajz.

Meša se i dosipa 100 ml vrele vode. Kada pirinač upije tečnost se posipa svim začinima i nadev se ostavlja da se ohladi, poklopljen.

Sa tako pripremljenim nadevom se pune veliku listovi kupusa i prave veće sarme. Ređaju se u staklenu činiju sa poklopcem i prelivaju vrelom vodom i vinom.

Poklopite sarme i stavite da se ispeku u umereno zagrejanoj rerni. Gotove sarme se vade, a sok iz činije se pažljivo presipa u drugu posudu.

Posebno se umute jaja i kiselo mleko i u njih se lagano dodaje sos iz posude. Stavlja se na ringlu da provri, neprstano mešajući, i potom se skida sa ringle.

Začinjava se začinima po ukusu i sa njim se preliva sarma. Vraća se na 5 minuta u rernu i isključuje se. Sarme sa belim sosom servirajte tople.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar