bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Bakine sarme u belom sosu

Bakine sarme u belom sosu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k704k221
Bakine sarme u belom sosu
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Baka nam je rekla – sarme su najukusnije u ovom belom sosu, evo i recepta."

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 velika ili 2 male glavice
  • mleveno meso - 1 kg
  • pirinač - 1 čaša
  • slanina - 1 parče (po želji)
  • crni luk - 1 glavica
  • čubar
  • jaja - 4 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • ljuta paprika
  • so
  • ulje
  • za sos
  • jaja - 2 - 3 komada
  • kiselo mleko - ½ čaša
  • brašno - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso sa začinima, operite pirinač i odvojite listove od glavice kupusa, od kojih isečete deblji deo i uklonite.

Uzimate deo mlevenog mesa i po malo od pirinča, umesite u lopticu, koju umotate dobro u list od kupusa. Deblje delove listova i sredinu glavice kupusa nasecite na sitno i napravite podlogu na dnu šerpe.

Poređajte sarme, dolijte malo soka od kupusa i malo vode. Dodajte slaninu narezanu na male komade, pritisnite tanjirom i stavite da se kuvaju na tihoj vatri.

Pred kraj kuvanja umutite jaja sa mlekom i brašnom i kada sarme budu gotove izvadite ih iz šerpe, a u preostali bujon u šerpi dolijte smesu sa jajima, kašiku po kašiku, neprestano mešajući. Na ovaj način dobićete preliv kojim prelivate sarme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: