Krmenadle u belom sosu

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Krmenadle u belom sosu
Fotografije: Veca
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Imamo samo jednu dilemu crno vino ili roze?"

Potrebni sastojci

  • krmenadle - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslac - 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Krmenadle istući kuhinjskim čekićem, posoliti ih i pobiberiti sa obe strane. Maslac staviti u tiganj, zagrejati ga, pa spustiti krmenadle i pržiti ih po pet minuta sa obe strane.

Pržene krmenadle poređati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu (ili pleh) i posuti ih seckanim belim lukom.

U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku za kuvanje i rendani kačkavalj i od smese staviti po dve kašike na svaku krmenadlu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Savet: Služiti uz pire krompir ili prilog po želji i uz sezonsku salatu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: