Krmenadle u belom sosu

VecaVeca
Kuvar
354
9
1k
30
4
30/08/2019
"Imamo samo jednu dilemu crno vino ili roze?"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krmenadle - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslac - 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Krmenadle istući kuhinjskim čekićem, posoliti ih i pobiberiti sa obe strane. Maslac staviti u tiganj, zagrejati ga, pa spustiti krmenadle i pržiti ih po pet minuta sa obe strane.

Pržene krmenadle poređati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu (ili pleh) i posuti ih seckanim belim lukom.

U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku za kuvanje i rendani kačkavalj i od smese staviti po dve kašike na svaku krmenadlu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Savet: Služiti uz pire krompir ili prilog po želji i uz sezonsku salatu. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar