Način pripreme
Keks izlomite na male komade.
Čokoladu naseckajte na komade i stavite je u posudu na pari da se istopi.
Istopljenu čokoladu ohladite do sobne temperature i dodajte joj kakao. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Maslac umutite sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i ponovo umutite dok smesa ne upije jaja. Dodajte dve kapljice ruma, vanilu i ohlađenu čokoladu, promešajte i dodajte sve iseckane orašaste plodove.
Promešajte špatulom, pa dodajte keks izlomljen na male komade. Ponovo promešajte dok se smesa ne ujednači.
Smesu sipajte preko providne folije i formirajte dugačku slatku salamu širine oko 5 cm. Umotajte salamu u foliju i ostavite je preko noći u frižideru da dobro očvrsne.
Ohlađenu mađarsku čokoladnu salamu uvaljajte u šećer u prahu.
Čuvajte je u frižideru.