Terin sa pečenim paprikama

21/01/2020
"Uzimamo nekoliko prepečenih krišaka hleba i jedemo slatko, slatko terin sa pečenim paprikama "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, crvene i žute, pečene
  • krem sir - 200 g
  • rikota - 250 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • so
  • beli luk - 1 prstohvat, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite i oljuštite paprike. Prepolovite ih po dužini.

U posudi pomešajte krem sir sa rikotom. Začinite jednom supenom kašikom maslinovog ulja, prstohvatom bibera, prstohvatom gnječenog belog luka i solju po ukusu.

Obložite mali pravougaoni pleh za kolač velikim parčetom najlona, koji treba da izlazi van kalupa.

Počnite da ređate terin sa pečenim paprikama.

Između svakog reda paprika mažite debeli sloj pripremljene smese od sira. Ređajte različite boje paprika.

Poređani terin pokrijte najlonom i stavite u frižider na 2-3 sata.

Odličan je sa prepečenim hlebom! Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar