Način pripreme
Pivo sipati u sosijeru, pa pustiti da provri. Kuvati na srednjoj temperaturi sve dok ne uvri na polovinu početne zapremine. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Sušene maline samleti u blenderu (skoro do u prah). Pomešati sa šećerom u prahu.
Suvi kvasac pomešati sa 6 kašika tople vode. Promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu pomešati brašno, šećer, so i sodu bikarbonu. Dodati pivo, kvasac, mlaćenicu, omekšali maslac i jaje, pa zamesiti testo. Mesiti ručno ili mikserom, oko 5 minuta, sve dok se ne dobije elastično i glatko testo.
Ostaviti testo na toplom mestu, da se udvostruči.
Oklagijom razviti testo debljine 6 mm, pa ga seći na kvadrate stranica 5 cm.
Peći u većoj količini zagrejanog ulja (2-3 minuta po strani) , pa slagati na papirne ubruse, da se ocedi ulje.
Dok su vruće, posuti šećerom u prahu pomešanim sa suvim malinama.