Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Hobotnica na žaru

Hobotnica na žaru

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Hobotnica na žaru2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Hobotnica je najukusnija kada se priprema na jednostavan način, kažu primorci. Nema razloga da im ne verujemo"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 kg
  • luk - 1 kom
  • šargarepa - 1 kom.
  • praziluk - 1 kom.
  • beli luk - 5 čenova
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • balzamiko sirće
  • bosiljak - nekoliko listova
  • biber - u zrnu
  • lovorov list
  • peršun
  • crne masline - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Hobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu.

Napraviti marinadu od maslina: Staviti u blender masline, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, balzamiko sirće, malo senfa, bosiljak, so i biber, pa sve izblendati.

Hobotnicu uvaljati u marinadu.

Povrće za prilog (tikvice , patlidžan, paprika, čeri paradajz, crveni luk) krupno iseći i kratko grilovati, zatim posoliti, preliti maslinovim uljem i kratko dopeći u rerni.

Servirati zajedno, dekorisano grančicom bosiljka ili mente, i vlašcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: