Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Hobotnica na grčki način

Hobotnica na grčki način

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Hobotnica na grčki način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Sada stavljamo uzo u frižider, zavrćemo rukave i počinjemo sa pripremom hobotnice na grčki način!"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 kg
  • vino - 1 šolja
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • luk - 2 kg, sitan
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • lovorov list - 3 komada
  • pimet - 3 - 4 zrna
  • biber - u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uverite se da je hobotnica dobro očišćena i da je mastilo odvojeno. Ugrejte je u šerpi sa vodom i 100 ml sirćeta. Ostavite da se kuva 1 i 20 minuta na umerneoj vatri. Nakon toga operite pod tekućom vodom i isecite na komade.

Ugrejte maslinovo ulje u širokoj posudi i propržite krupno iseckan luk, beli luk dodajte hobotnicu i lepo promešajte. Sipajte ugrejano vino i ostavite da vri 5-10 minuta.

Nakon toga dodajte paradajz pire i mešajte 10 minuta, dodajte zečine i malo vode. Ostavite da vri, dok ne ostane na masti.

Hobotnicu servirajte na grčki način sa dodatkom zelene salate i mariniranim sirom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: