Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa pečurkama i krompirom

Pica sa pečurkama i krompirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pica sa pečurkama i krompirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
"Domaća pica, kojoj jedino fale dobar film i čaša piva, da li ste i vi tog mišljenja"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 350 g
  • voda - 180 - 200 ml
  • kvasac - 8 g, sveži
  • so - 1 kašičica
  • prstohvat šećera
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za prilog
  • krompir - 1 komad
  • pečurke - 150 g
  • ruzmarin - prstohvat
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte u posudu. Zagrejte vodu i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera. Sipajte smesu u brašno. Dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i so. Umesite testo.

Formirajte loptu od testa i stavite na u brašnom posutu posudu. Premažite testo maslinovim uljem i prekrijte ga providnom folijom i krpom.

Ostavite posudu na toplom mestu dok testo ne naraste. U tiganju ugrejte nekoliko kašika maslinovog ulja. Dodajte pečurke, poklopite i dinstajte na slaboj vatri oko 10 minuta.

Oljuštite krompir. Skuvajte ga skoro do kraja. Narendajte krompir na krupno.

Iseckajte ruzmarin i čen belog luka. Testo, koje je naraslo razvucite u tanku koru za picu. Pospite sitno seckanim ruzmarinom i belim lukom. Odozgo rasporedite narendani krompir i pečurke.

Ostavite picu da se opusti oko 20 minuta. Ispecite picu na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 10 minuta. Isecite na komade i poslužite dok je topla!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: