Način pripreme
Oljuštite i isecite krompir na male komade. Skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i odmah izgnječite.
U smesu dodajte rendani parmezan, brašno, jedno jaje, jedno žumance, sipajte sveže mleko i rastopljeni kravlji maslac. Začinite prstohvatom bibera i rendanim muskatnim oraščićem.
Dobro sjedinite sastojke. Namažite pleh (28 cm) kravljim maslacem i obilno posipte prezlama.
Sipajte smesu od krompira. Poravnajte i pecite koru 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom.
Isecite pečurke na kriške. Dinstajte ih nekoliko minuta u kravljem maslacu. Isecite šunku na kockice. Iskidajte mocarelu. Izvadite pleh i rerne.
Ukrasite picu parčetom mocarele, kockicom šunke i kriškama pečuraka. Vratite ponovo u rernu samo dok se mocarela ne rastopi.
Servirajte krompir picu sa šunkom i mocarelom toplu!
Neka vam je slatko!