Način pripreme
U posudi sa vrelom vodom blanširajte 2 minuta bademe. Izvadite ih u đevđir i oljuštite. Bude lako nakon što se popare.
Stavite bademe i 1 supenu kašiku kristal šećera u blender. Sameljite ih sitno.
U posudu razbijte jaja, dodajte 100 g šećera i mutite žicom 3-4 minuta. Dodajte sveže mleko i bademovo brašno.
U šerpi rastopite 5 supenih kašika šećera dok ne dobijete svetao karamel. Sipajte kašiku po kašiku u svaku čašu.
Sipajte od pripremljene smese. Stavite čaše u pelh sa hladnom vodom.
Ugrejte rernu na 160 stepeni i stavite pleh sa krem karamelom. Pecite oko 1 sat. Pazite da voda ne provri!
Gotov bademov krem karamel prelijte karamel topingom i ukrasite sa nekoliko badema.
Neka vam je slatko!