Krem karamel sa bademom

24/01/2020
"Ovo nije krem karamel - ovo je krem karamel, dostojan trpeze pravog kralja "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 4 komada
  • bademi - 125 g, oljušteni, sirovi, mleveni
  • šećer - 100 g
  • za karamel
  • šećer - 5 supenih kašika, kristal
  • i još
  • toping od karamela
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sa vrelom vodom blanširajte 2 minuta bademe. Izvadite ih u đevđir i oljuštite. Bude lako nakon što se popare.

Stavite bademe i 1 supenu kašiku kristal šećera u blender. Sameljite ih sitno.

U posudu razbijte jaja, dodajte 100 g šećera i mutite žicom 3-4 minuta. Dodajte sveže mleko i bademovo brašno.

U šerpi rastopite 5 supenih kašika šećera dok ne dobijete svetao karamel. Sipajte kašiku po kašiku u svaku čašu.

Sipajte od pripremljene smese. Stavite čaše u pelh sa hladnom vodom.

Ugrejte rernu na 160 stepeni i stavite pleh sa krem karamelom. Pecite oko 1 sat. Pazite da voda ne provri!

Gotov bademov krem karamel prelijte karamel topingom i ukrasite sa nekoliko badema.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar