Krem sa maslacem, bademom i konjakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
730
24/01/2020
"Nećete pojesti samo jedan krem, obavezno probajte dva jer je veličanstven "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavimo da provru 2 šolje vode. Sipamo bademe i blanširamo ih 5 minuta. Nakon toga ih procedimo, ostavljamo da se ohlade i oljuštimo.

Zagrevamo ulje u tiganju i zapržimo bademe. Zapržimo bademe 2-3 minuta i izvadimo ih. Sameljemo ih u blenderu.

Mutimo žumanca sa šećerom. Zagrevamo mleko u šerpi, dok ne provri. Sklanjamo ga sa ringle i u tankom mlazu uz neprestano mešanje sipamo žumanca.

Dodajemo skrob, mešamo i vraćamo na ringlu. Neprestano mešamo smesu, jer ne treba da je ostavljamo da provri. Tako mešamo dok se ne zgusne i sklanjamo sa ringle.

Ostavljamo krem da se potpuno ohladi. Nakon toga u njega dodajemo konjak i meki maslac i mutimo u homogenu smesu.

Dodajemo i samlevene bademe i mešamo.

Sipamo gotov krem sa maslacem u posudice i aranžiramo po želji.

Stavljamo u frižider.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar