Način pripreme
U šerpu stavimo da provru 2 šolje vode. Sipamo bademe i blanširamo ih 5 minuta. Nakon toga ih procedimo, ostavljamo da se ohlade i oljuštimo.
Zagrevamo ulje u tiganju i zapržimo bademe. Zapržimo bademe 2-3 minuta i izvadimo ih. Sameljemo ih u blenderu.
Mutimo žumanca sa šećerom. Zagrevamo mleko u šerpi, dok ne provri. Sklanjamo ga sa ringle i u tankom mlazu uz neprestano mešanje sipamo žumanca.
Dodajemo skrob, mešamo i vraćamo na ringlu. Neprestano mešamo smesu, jer ne treba da je ostavljamo da provri. Tako mešamo dok se ne zgusne i sklanjamo sa ringle.
Ostavljamo krem da se potpuno ohladi. Nakon toga u njega dodajemo konjak i meki maslac i mutimo u homogenu smesu.
Dodajemo i samlevene bademe i mešamo.
Sipamo gotov krem sa maslacem u posudice i aranžiramo po želji.
Stavljamo u frižider.