Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pileći vratovi pečeni u rerni

Pileći vratovi pečeni u rerni

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
29698
Pileći vratovi pečeni u rerni
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Možda ne posežete za njima svaki put, kad ih vidite u prodavnici, ali nakon ovog recepta za pileće vratove vrlo verovatno je da ćete promeniti svoje mišljenje o njima"

Potrebni sastojci

  • pileći vratovi - 500 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, krupna, sušena
  • origano - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Vratovi se potope u hladnu vodu i ostavljaju se dvadesetak minuta na hladnom.

Stavljaju se u šerpu sa vodom, dok ne provri, prva voda se prospe, dobro se operu i stavljaju se ponovo u novu vodu da se kuvaju dok ne budu gotovi, pri čemu se pena sklanja rešetkastom kašikom.

Kada se skuvaju, poređaju se u posudu za pečenje, posipaju se preostalim sastojicma, promešaju se dobro i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Mogiu da se ispeku i na roštilju ili grilu, ali tada treba da se poveća količina masnoće za pečene pileće vratove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: