Pečeni pileći rolat

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečeni pileći rolat
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Prefinjeno, ali veoma lako za pripremu, jelo sa piletinom, odgovarajuće za specijalne prilike"

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • mleveno meso - 400 g, pileći
  • parmezan - 20 g, rendan
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - čen
  • majoran - prstohvat
  • kora od limuna - rendana
  • so
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • spanać - 200 g, kuvan
  • parmezan - 20 g, rendan
  • rikota - 100 g
  • i još
  • belanca - 1 komad
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite pileće mleveno meso, dodajte jaje, začinite rendanu koru od limuna, prstohvat majorane, bibera, izgnječeni beli luk i rendani parmezan. Zamesite mleveno meso. Dodajte u frižider jedan sat da se dobro začini.

Dok se to dešava, umutite dva jajeta sa rendanim parmezanom i prstohvatom soli. Ugrejte u tiganju malo maslinovog ulja i pržite omlet.

Blanširajte spanać, ocedite dobro od vode. Na parče namazanog papira za pečenje rasporedite mleveno meso.

Pokrijte omlet, odozgo stavite spanać i uz pomoć kašike namažite rikotu. Uvijte u rolat. Umutite jedno belance. Namažite rolat i pospite prezlama. Stavite rolat u pleh, obložen papirom za pečenje.

Prelijte obilno maslinovim uljem. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne dobije lepu boju.

Servirajte pečeni pileći rolat sa zelenom salaotm ili prilogom po ukusu!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: