Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeće varivo»Kuvana jagnjetina sa krompirom

Kuvana jagnjetina sa krompirom

Kuvana jagnjetina sa krompirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Zagrejte dušu sa ukusnom čorbicom od kuvane jagnjetine sa krompirom, prijatno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 komad (kolenica)
  • mladi luk - 70 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 120 g
  • celer - 105 g
  • paškanat - 75 g
  • krompir - 480 g
  • paradajz - 132 g
  • so
  • biber - 8 - 10 komada (zrna)
  • makarone - šaka
  • još
  • maslac - 100 g
  • peršun
  • ren
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro jagnjeću kolenicu, stavite je u šerpu sa hladnom vodom na ringlu.

Sačekajte da provri i skinite penu.

Stavite so, šargarepe (odvojte malo za zapršku), luk, celer i paškanat.

Kuvajte meso oko 30 minuta sa povrćem.

Oljuštite i isecite krompir. Stavite ga u šerpu.

Sačekajte da provri i dodajte paradajz, makarone i biber.

Nastavite kuvanje jagnjetine dok meso ne bude potpuno gotovo.

Istopite maslac i zapržite deo šargarepe koji ste izdvojili (narendan).

Sipajte u jagnjeću čorbu, isključite i pospite svežim peršunom.

Odvojeno uz kuvanu jagnjetinu sa krompirom se servira narendan i zakiseljen ren.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: