Jagnjetina sa krompirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
713
901
03/09/2018
"Klasičan predlog za ljubitelje - jagnjetina sa krompirom u rerni"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano5 143
  • Pregledi tokom meseca245
  • Pregledi tokom sedmice75
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 750 g
  • krompir - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • peršun - 1 vezica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jagnjeće meso. Isečemo na sitne kocke šargarepu i luk. Sipamo ulje u posudu za pečenje i stavljamo isečeno povrće i jagnjeće meso.

Posolimo i prelivamo toplom vodom - da pokrije 1-2 centimetra iznad mesa i povrća. Pečemo jelo u umerenoj rernhi dok meso ne omekša.

Dodajemo oljušten i isečen krompir i zapečemo još oko 15 minuta. Serviramo jagnjeće meso, posuto biberom i sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar