Veganska zdrava torta sa jabukama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Veganska zdrava torta sa jabukama
Fotografije: JGeorgieva
1 / 3
24/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
"Ko je rekao da vegani ne jedu slatkiše - evo vam cela torta koju možete da jedete sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • sojino kiselo mleko - 2 kašike
  • laneno brašno - 3 kašike + 9 kašika, tople vode
  • brašno - 7 kašika, brašno od ječma i spelte pomešano
  • soda - 1 kašičica
  • kokosov šećer - 2 kašike
  • koskovo ulje - 2 kašike, istopljeno
  • za krem
  • jabuke - 3 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna - 2 kašike
  • pavlaka od kokosa - 250 ml
  • sirup od agave - po ukusu
  • orasi - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre počnite sa spremanjem veganskih jaja:

Laneno brašno se pomeša sa toplom vodom u odnosu 1:3. Tri kašike lanenog brašna i 9 kašika vode se izjednačavaju sa 3 jaja. Promešajte i ostavite desetak minuta. U mleko dodajte kašičicu sode i promešajte.

Sastojci za koru se mute u homogenu smesu. Mala posuda (19 cm) se namaže kokosovom masnoćom i sipa se smesa za kolač. Pecite dok ne postane zlatasto - 10-12 minuta u zagrejanoj rerni. Ostavite koru da se ohladi.

Jabuke narendajte, iscedite limun i dodajte cimet. Dinstaju se na tihoj vatri dok ne dobiju lepu zlatastu boju.

Posuda se sklanja sa strane i sačeka se da se ohladi. Zamesi se dobro sa pavlakom od kokosa, zaslađivačem i namrvljenim orasima.

Kora se podeli na dva dela pomoću konca. Dve kore se obilno mažu kremom od jabuke i torta se stavlja u frižider na nekoliko sati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: