Način pripreme
Najpre počnite sa spremanjem veganskih jaja:
Laneno brašno se pomeša sa toplom vodom u odnosu 1:3. Tri kašike lanenog brašna i 9 kašika vode se izjednačavaju sa 3 jaja. Promešajte i ostavite desetak minuta. U mleko dodajte kašičicu sode i promešajte.
Sastojci za koru se mute u homogenu smesu. Mala posuda (19 cm) se namaže kokosovom masnoćom i sipa se smesa za kolač. Pecite dok ne postane zlatasto - 10-12 minuta u zagrejanoj rerni. Ostavite koru da se ohladi.
Jabuke narendajte, iscedite limun i dodajte cimet. Dinstaju se na tihoj vatri dok ne dobiju lepu zlatastu boju.
Posuda se sklanja sa strane i sačeka se da se ohladi. Zamesi se dobro sa pavlakom od kokosa, zaslađivačem i namrvljenim orasima.
Kora se podeli na dva dela pomoću konca. Dve kore se obilno mažu kremom od jabuke i torta se stavlja u frižider na nekoliko sati.