Rižoto Polo

25/01/2020
"Volimo Italiju i njen rižoto, ne znamo za vas, ali mi maštamo "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi skuvamo da budu gotove, bujon procedimo i sačuvamo. Količina treba da bude oko 500 ml, ali sačuvajte više za svaki slučaj.

Luk šalot i beli luk iseckajte i proržite 3-4 minuta u maslinovom ulju na umerneoj vatri.

Sipajte pirinač i mešajte da se lepo zarpži.

Sipajte vino, stavite salsu od paradjza i dinstajte 1-2 minuta, nakon toga skinite poklopca.

Sipajte bujon u delovima - još topao. Mešajte neprestano, dok se ne upije jedan deo ečnosti, nemojte sipati drugi.

Da bi se pirinač skuvao al dente, potrebno je 12-13 minuta, ali ako volite da bude mekši, produžite vreme, nemojte preterivati.

Na kraju stavite maslac, so po ukusu, polovinu parmezana - mlevenog ili rendanog i piletinu, isečenu na male komade. Mešajte rižoto još minut i rasporedite u dve porcije.

Servirajte tako što ćete posuti rižoto sa piletinom sveže samlevenim biberom i preostalim parmezanom.

Prijatno!

Rižoto Polo možete kombinovati i sa pečurkama ili drugim povrćem, jedini uslov je da obavezno ima piletine-

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar