Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke karbonara

Njoke karbonara

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Njoke karbonara
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Serviramo njeke karbonara u velikim porcijama, zato što smo sigurni da svako želi još"

Potrebni sastojci

  • njoke - 400 g, od krompira, gotove
  • slanina - 250 g, sirova
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • parmezan - 50 g, rendan
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • žumanca - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na male komade, a beli luk sitno. Ugrejte polovinu maslinovog ulja na umerenoj vatri i porpržite slaninu.

Pržite dok ne dobije zlatnu boju ili oko 10 minuta i dodajte beli luk. Promešajte i izvadite iz tiganja. Sipajte preostali deo maslinovog ulja. Nakon što se ugreje dodajte njoke.

Kuvajte oko 5 minuta, povremeno promešajte. U posudi pomešajte žumanca sa pavlakom i polovinom parmezana. Dodajte u njoke u tiganj, slaninu i smesu od pavlake.

Začinite solju i biberom, promešajte lepo, kuvajte oko 5 minuta i skinite sa vatre. Pospite preostalim parmezanom i servirajte gotove njoke Karbonara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: