Hrskavi desert sa kremom od jaja

01/05/2019
"Za one trenutke kada želite da iznenadite goste, ne samo sa ukusnim, nego i sa veoma stilskim desertom, jedan proveren recept "
Priprema30 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte supenu kašiku brašna u duboku posudu i pomešaje sa malo svežeg mleka da biste stvorili kašu. Dodajte žumanca od dva jajeta i ponovo umutite.

Sipajte 250 ml svežeg mleka u posudu na vatri zajedn osa 50 g šećera i ostavite smesu da provri. Prepolovite štapić vanile i dodajte semenke u mleko i stavite štapić unutra za dodatnu aromu.

Kad mleko sa šećerom provri, smanjite vatru i lagano dodajte smesu od jaja. Mešajte energično i ostavite krem da provri kratko dok se ne zgusne.

Skinite posudu sa vatre i dodajte maslac. Mešajte dok se potpuno ne rastopi. Ostavite krem od jaja da se potpuno ohladi.

Stavite koru za pitu u ravan pleh. Obilno namažite rastopljenim maslacem, pospite šećerom u prahu i stavite drugu koru odozgo. Namažite maslacem i pospite šećerom. Napravite isto i sa trećom. Pecite kore u ugrejanoj rerni na 200 stepeni kratko dok ne dobije zlatnu boju i dok se ne karamelizuje.

Izlomite kore na komade. U tanjir za desert ređajte sloj karamel kora, sloj krema od jaja. Pospite svežom korom od limuna.

Servirajte hrskavu krempitu sa mrvljevim orasima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar