Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom na mekan krem.
Dodajte brašno sa praškom za pecivo, ulje, vanilu i izrendamo korice od limuna.
Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 175 stepeni.
Pečenu koru ostavljamo da se ohladi.
Za krem za tortu umutimo jaja sa 30 ml mleka, vanilom i brašno.
Drugo mleko ugrevamo sa šećerom i postepeno sipamo smesu od jaja.
Mešamo dok se ne zgusne i ostavljamo 3-4 minuta da se brašno skuva.
Krem od jaja bude veoma nežan, ne mnogo gust.
Skidamo sa vatre i stavljamo 30 g kravljeg maslaca.
Sipamo u posudu i stavljmo u frižider da se stegne 1 sat.
Za to vreme pravimo šeećrni sirup sa mirisom limuna.
U ovom slučaju 2 kore limuna, 1 šolja vode i 1/2 šolje šećera.
Kuvamo 6-7 minuta dok se ne zgusne i dok korice ne puste miris.
Isečemo 2 kore na dva dela.
Stavljamo jedan deo, prelivamo sa malo sirupa, namažemo lepo slatkom od mandarina.
Posipamo krupnije samlevenim orasima i stavljamo hladan krem.
Poklopimo drugim delom kore.
Prelivamo i odozgo namažemo preostalim kremom.
Domaću tortu obilno posipamo orasima.
Ostavljamo u frižideru da odstoji bar 3 sata.
Da napomenem da sam seosku tortu oblikovala sa obručem i kad se ohladila sam go sklonika.
Moja domaća torta iz starih notesa je veoma jednostavna za pripremu i neverovatno ukusna!